Elma Sirkesinin Faydaları

Elma Sirkesinin Faydaları ve Zararları Nelerdir? Sağlık için yararlarıyla bilinen elmanın sirkesi adeta doğal bir ilaç niteliğindedir.

Elma Sirkesi Faydaları?

•Metabolizmanın sağlıklı işlemesinde etkilidir. Metabolizmayı harekete geçirir, sindirimi kolaylaştırır.

•Elma sirkesinde bulunan vitaminler serbest radikallere karşı savaşır.

•Mantar ve bakterilerin gelişmesini engelleyici özelliktedir.

•Kalsiyumun vücutta daha verimli kullanılmasını sağlar.

•Elmada bulunan pektin kalp ve damar sağlığını korur.

•Elma sirkesiyle ilgili yapılan bir araştırma sirkenin temel içeriği olan asetik asitin fareler üzerinde total kolesterol ve trigliserid seviyelerini büyük oranda düşürdüğünü göstermiştir. Aynı sonucun insanlar içinde olacağını anlamak için daha büyük çaplı araştırmalara ihtiyaç vardır.

•Boğaz ağrıları için suyla karıştırılıp yapılan gargara rahatlatıcıdır.

Fresh apple juice close up shot

•Elma sirkesinin vücudun asit alkali dengesini koruduğu için  diyetin bir parçası  olması gerektiği belirtilmektedir. Alkalin diyetinin arkasındaki mantık 7.35 ve 7.45  normal ph düzeyi ile, kanımızın az da olsa alkalin olduğudur. Beslenme bu düzeyi korumalıdır. Metabolizmaya dahil olan tüm yenilenler kana asit veya alkalin baz (bikarbonat) salgılatırlar. Çok tüketilen et, süt ürünleri ve hububatın tümü asit üretir.

•Cilt güzelliği ve saç sağlığı elma sirkesinin bir diğer kullanım alanıdır.

•Sebze ve meyvelerin elma sirkesi katılmış suyla yıkanması mikroplardan arındırıcı etki yapar.

Elma Sirkesi Zayıflatırmı?

Elma sirkesinin kilo vermeye de yardım edebileceği belirtilmektedir. Metabolizmanın hızını artırıcı ve besinlerle alınan kalorilerin yakılmasını kolaylaştırıcı etkide bulunacağı ifade edilmektedir.

Bu görüşü savunanlar düzenli olarak elma sirkesi tüketiminin insanlarda yağın depolanmak yerine yakılacağı tespitinde bulunuyorlar. Bununla birlikte elma sirkesinin zayıflama için faydalı olduğunu gösteren bilimsel bir çalışma olmamıştır.

Elma Sirkesi Tansiyona İyi Gelirmi?

Yapılan bazı araştırmalar sirkedeki asetik asitin tansiyonu düşürdüğü yönünde olmakla birlikte nasıl işlediği belirsizdir. Araştırmalar kan damarlarını rahatlatan bir bileşim olan nitrik oksit düzeylerini de çoğalttığını gösterse de; sirke aynı zamanda, kan damarlarını daraltan hormon olarak bilinen anjiotensin II üretmekten alıkoyan ve dönüştürücü enzim olan anjiotensinin üretimine engel olmaktadır.

Elma Sirkesinin Zararları Nelerdir?

•Elma sirkesi mutlaka su veya meyve suyuyla seyreltilmelidir. Seyreltilmemiş likit veya tablet biçimindeki elma sirkesi; özefagusa ya da sindirim sisteminin diğer organlarına zarar verebilir. İçildiği taktirde, diş minelerinin de zarar görme riski bulunmaktadır. Ayrıca elma sirkesinin devamlı kullanımının potasyum düzeyini düşürebileceği ifade ediliyor. Bu da bazı laksatif ve diüretik, kardiyak glikosid ilaçların zarar verici etkisini artırabilir.

•Ayrıca bu tür doğal ürünler kullanırken dikkat edilmesi gereken konu kullanılan ürünün kaliteli olup olmadığıdır. Elma sirkesi tabletleriyle ilgili yurt dışında yapılan bir araştırmada ürün etiketinde yazan bileşimle tabletlerin içeriğinin birbirine uymadığı tespit edilmiştir.

•Kaliteli elma sirkesi bulanık gözüken ve dibinde posası olandır. Birtakım işlemlerle sirke berrak hale getirilmektedir ancak bu işlemler birçok faydalı maddenin yok olmasına sebebiyet verir.

•Yine sirke yapımında kullanılan elmanın herhangi hormon ve ilaçlar kullanmadan üretilmiş olması sirkenin kalitesini artırır.

 

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

“Elma Sirkesinin Faydaları” üzerine bir yorum

  1. Gerçek kaliteli elma sirkesi (yıllanmış olanında) asla posa olmaz.Şişenin içerisine doldurulan sirke ağzı kapalı hava almadan en az 15 ile 45 gün içinde (ortam sıcaklığına bağlı olarak)dibinde tortu ve maya oluşturmaya başlar. Bu durumu anlamak için; Yapan kişiye güvenmekle beraber kullanarak denenmesi yerinde olur.selamlar.

Yorum yapın

css.php