Vitaminler ve Bulunduğu Besinler. A vitamini : Havuç, kayısı, lahana, karaciğer, ıspanak, brokoli, turuncu-sarı yeşil sebzeler, süt, tereyağı, peynir, balık, morina karaciğer yağı.
B1 vitamini : Etler, kümes hayvanları, fındık, kuruyemiş, baklagiller, yulaf, esmer pirinç, kepekli tahıllar (özellikle buğday).
B2 vitamini : Peynir, tavuk, süt ve süt ürünleri, buğday tohumu, et ve yumurta, koyu yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllı veya zenginleştirilmiş ekmek ve tahıllar.
B3 vitamini: Tavuk, fıstık, sardalye, ton balığı, mantar, kuşkonmaz, somon.
B5 vitamini : Yumurta, süt, brokoli, maya,tavuk, et, balık, ayçiçeği tohumu, soya fasulyesi ve bezelye, baklagiller, yer fıstığı, tam tahıl ürünleri ve buğday tohumu.
B6 vitamini : Muz, avokado, sığır karaciğeri, pirinç, buğday tohumu, etler, balık, kepekli tahıllar, bezelye, fasulye, fındık, yumurta, zenginleştirilmiş ekmek ve tahıllar.
B7 vitamini : Yumurta sarısı, süt ürünleri (süt, peynir ve tereyağı), brokoli, maya, yağsız sığır eti, kümes hayvanları, karnabahar, avokado, muz, çilek, mantar yeşil bezelye, buğday tohumu, fındık, fasulye, mercimek, yulaf kepeği, tam tahıllı ekmek, yulaf ezmesi.
B9 vitamini : Fasulye, turunçgiller, buğday kepeği, karaciğer, ıspanak ve kuşkonmaz gibi yeşil yapraklı sebzeler baklagiller, kepekli tahıllar.
B12 vitamini : Et, süt, yumurta, uskumru, sardalye.
C vitamini : Yeşil yapraklı sebzeler, turunçgiller, domates, kavun, çilek, portakal, limon, greyfurt, patates, lahana ve koyu yeşil yapraklı sebzeler, kivi, brüksel lahanası.
D vitamini : Sardalya, somon, ton balığı, karaciğer, yumurta sarısı, balık yağı, tereyağı.
E vitamini: Buğday tohumu yağı, soya yağı, mısır yağı, fındık, mayonez, ıspanak, ayçiçeği çekirdeği, kepekli tahıllar, kabuklu yemişler. Yeşil yapraklı sebzelerde az miktarda bulunur.
K vitamini : Yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, kereviz, peynir, karaciğer, kuşkonmaz, fasulye, lahana, brokoli, karnabahar ve brüksel lahanası, yumurta sarısı.
Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.
teşekkürler sınavdan inşallah geçi cem :))
🙂 :(:)
süper
biraz uzun ama yinede çok iyi 🙂
Thankss ilk ödevime yardımcı oldunuz. 🙂 😀
çok teşekür ederim işalah öğretmenim beğenir çümkü ben beğendim 🙂
süpersiniz bende sınavdan 100 aldım
inşallah hoca beğenir tşkrlr
😀 öğretmen beğendi
:D:D:D:D::::D
bunu yazana teşekür ediyorum inşallah 90 yada100 alırım
inanılmassınız 100 aldım çok teşekür ederim
size çok teşekkür ediyorum. Ben beğendim umarım öğretmenim de beğenir. inşallah 100 alırım.
harıkasınız 100 aldım
çok şanlıyım 100 aldım
ben beğendim inşallah öğretmende beğenir 🙂
valla süper olmuş ellerin dert görmesin
harika. kim hazırladıysa teşekkürler
çok teşekkürler. öğretmen de beğenirse ne güzel olur.
Çok sağolun inşallah öğretmen beğenir teşekkürler :))
harikasınız dimi ben emre hatay yo ye
:dprojeden 100 aldım bu sayfaya tşkler:d :v