Kolon Hidroterapi Nedir? Kolon kalın bağırsak, karın bölgesinde yerleşmiştir, sindirim sisteminin son formunu temsil eder. Kolonun görevi, suyun emilimi, besin ve minerallerin asimilasyonu ve vitaminlerin sentezleridir. Boşaltım sisteminin önemli bir bölümü olarak, kolon, besin artıkları, ağır metalleri ve diğer vücut artıklarını ayrıştırır. Bu sistem, dışkının kuru ağırlığının %40’ını oluşturduğu, kolonda ikamet eden milyarlarca iyi bakteri tarafından desteklenir. Bu içsel sistem, rahatlıkla stres, hava kirliliği, kötü beslenme, sigara ve alkol yolu ile bozulabilir.
Kolon, insan sindirim sisteminin en son bölümüdür. Vücuttan ayıklanmış su, mineraller ve elektrolitlerin dışkı yolu ile dışarı atılmasından sorumludur. Varolan iyi bakteriler ve bağırsak florası bu işleme yardımcı olur. Kolonun aktivitelerinin baskılandığı vakalarda, bu toksinler içeride kalır ve vücut tarafından yeniden absorbe edilir. Bu durum, tedavi edilmediği taktirde, giderek büyür.
Kolon Hidroterapisi kas tonunu iyileştirir ve bağırsak peristalsiz hareketlerini kolaylaştırır, ki bu da tembel bağırsaklar için çok yararlıdır. Bu süreç rahatlama sağlar ve kronik kabızlığı tedavisinde rol oynar. Durgun dışkının atılmasını sağladığından, kolonun doğal işlevine mani olabilecek gereksiz bakteri, toksin, gaz, mukus, parazit ve hücresel enkazı da ortadan kaldırır. Dışkıdaki toksinler, kolon duvarı tarafından absorbe edilerek kan dolaşımında tekrar dolaşmaya başlar. Bu sürece ‘otointoksikasyon’ adı verilir. Bu toksinler bedende dolaştıkça, lenfatik, dolaşım sistemi, karaciğer, akciğer ve böbrekler aşırı yüklenmeye başlar ve bu sistemler, toksik yükle başedemediğinde vücut ciddi sağlık sorunları yaşamaya başlayabilir.
Tüm anaerobik organizmalar, patojenler ve iyi bakteriler de dahil olmak üzere kalın bağırsakta yokedilirler. Terapide kullanılan ılık su, vücuda ısı vererek bağırsağın gevşemesine sebep olur. Aksine, yine hidroterapide kullanılan soğuk su, sarkık ve uzun kolonlarda, peristalsizi (bağırsağın yutma hareketi) uyarır. Her iki durumda da kolonik terapinin sinir sistemi üzerinde belirli bir sakinleştirici etkisi vardır. Sağlıklı bir kolon, vücuda besinlerden doğal vitaminlerin alınmasına yardımcı olur. Hastalar doktora gittiklerinde, genellikle aşağıdaki durumlardan bir ya da iki tanesinden yakınırlar: kaplanmış dil, solgun beniz, anormal vücut kokusu, kırılgan saç ve tırnaklar, sarkmış postur, kokuşmuş nefes, göz altında morarmalar, soğuk eller ve tansiyonda değişiklikler…
Nasıl Yapılır?
Kolonik Hidroterapinin ardındaki temel prensip, toksin ve gıda maddelerini, kolonun derinliklerinden dışarı atmaktır. Birkaç farklı süreç söz konusudur. En güncel yaklaşım, bir makine yardımı ile, vücut ısısına ayarlanmış filtre edilmiş suyun hafif bir baskı ile kolona akışını sağlamaktır.
Bu işlem, kişinin bağırsaklarının çalışma ihtiyacı hissetmesine kadar devam eder. Bu noktada su akışı durdurulur ve kolon peristalsize girerek, suyu ve kolon duvarlarından çıkmış artık maddeleri dışarı püskürtür. Bu süreç zarfında, nispeten derin bir karın masajı uygulanır. Bu süreç kişiye bağlı olarak, 30-40 dakika boyunca birkaç kez tekrarlanır. Makine metodunu kullanan kolonik hidroterapist, sürekli suyun ısısını ve şiddetini kontrol altında tutabilir.
Uygulayıcılar işlerinde uzman olmalı ve konu ile ilgili profesyonel bir birliğe üye olmalıdır. Hasta, hastane kıyafetleri giymeli ve gerekirse, uygulamadan önce bir lavman görmelidir. Tedavi sırasında, hasta yatırılır ve özel bir aygıtla kolon ılık saflaştırılmış su ile doldurulur. Kahve, enzimler, baharatlar ve probiyotikler, uygulamanın etkinliğini geliştirmek için sürece eklenebilirler.
Riskleri Var mı?
İşlem sırasında, eğer doktor içeriye çok fazla su püskürtürse, hasta, kanda elektrolit dengesizliği, bulantı, kalp yetmezliği ve akciğerde su toplaması sorunları yaşayabilir.
Eğer aşağıdaki rahatsızlıklardan birine sahipseniz, genellikle kolon hidroterapisi önerilmez:
•Yakınlarda yapılmış karın ameliyatı (3 aydan az) ya da Bağırsak ve Rektum ameliyatı
•Karın fıtığı
•Şiddetli hemoroid, şiddetli anal fissür ve anal fistül
•Bağırsak Kanseri
•Karaciğer ve Böbrek Hastalığı
•Gebelik döneminden 8 ay önceki dönem
Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.
haşımato yüksek tansıyon zona ve astım hastasıyım.haşımato hastalıgındanmıdır kı sureklı kabızlık ve şışkınlık cekıyorum.bu arada mıdemdende rahatsızım gasrıt var.ilac kullanıyorum.çaresiz kaldım kolonlarla bır ılgısı varmı ne önerırsınız [email protected].
lütfen benimle iletişime geç aynı sorun bendede vardı ve kurtuldum yöntemi konusunda yardımcı olabilirim
[email protected]
süper bilgiler ben kabızlık çekiyorum 10 gün evvel tam kolonnoskopi yaptırdım bir şey çıkmadı ama kabızlık şikayetide bitmedi doktor bana bağırsak tembelliği var sende dedi yediğine içtiğine dikkat dedi.