Kilo Alma Yöntemleri ve Kilo Almanın Yolları için öneriler. Sürekli olarak zayıflamak isteyenlerin gündeme gelmesine rağmen kilo almaya ihtiyaç duyanların sayısı da azımsanmayacak durumdadır. Kilo almak kilo vermekten de daha zor olmaktadır. ”Çok zayıfım kilo almak istiyorum ” ya da” kilo almak istiyorum ama bir türlü başaramıyorum ” diye yakınan birçok kişi vardır.
Bunun sebeplerinden biri de zayıflık sorunu yaşayan kişilerin zayıflıklarının nedenlerini araştırmadan çoğu zaman sabırsızca giriştikleri kilo alma çabalarıdır. Bu yüzden kilo alma isteği olan kişilerin öncelikli olarak bu sorunun yanıtını araştırmaları gerekir ve bu sorunlarını kendi başlarına değil doktor yardımı alarak çözmeyi düşünmeleri daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Kısaca özetlemek gerekirse önce sorunun kaynağı bulunmalı varsa eğer sonrada kilo almayı engelleyen bu sorunun giderilmesi amaçlanmalıdır.
Kilo almayı engelleyen faktörler nelerdir?
• Hormonal sebepler
• Parazitler
• Vücuttaki emilim bozukluğu
• Yetersiz beslenme
• Psikolojik sorunlardan ötürü yaşanan iştahsızlık
Kilo Almanın Yolları
• Eğer herhangi bir rahatsızlık yoksa ve de kilo alamama sorunu varsa bu durumda yapılacak şey günlük kalori miktarını artırılmasıdır. Kişinin kendi özellikleri gözönüne alınarak kilo aldırıcı beslenme programıhazırlanır. Günlük olarak ne kadar kalori ihtiyacının oldugunun tespit edilmesi ve de ekstradan 500-1000 kalori eklenmesiyle günlük beslenme programı hazırlanır. Örneğin bir kişinin normal günlük enerji ihtiyacı 2500 kaloriyse kilo artışı sağlamak için bunu 3000-3500 e çıkarmak gerekir. Bu yüzden günlük olarak tüketitğiniz besinlerin ne kadar kalori içerdiğini bilmeniz gerekir. Kilo alma diyetleri için bir diyetisyen yardımı da alabilirsiniz.
• Metabolizma hızı gündüz daha hızlı çalışırken akşam saatlerinde yavaşlamaya başlar. Bunun anlamı akşam saatlerinde tüketilen besinlerin kiloya dönüşmesinin daha kolay olacağıdır.
• Sıvı şekilde kalori alımı daha kolay gelebilir. Yüksek kalorili beslenme için katı gıdaları tüketmekte bazen zorlanılabilir.Bu durumlarda ek kalori alımı için sıvı besinler tercih edilebilir. Eczanelerde satılan karbonhidrat içerikli kilo aldırıcı tozlar ile kilo almak bu sorun için yardımcı olabilir.
• Kilo aldırıcı kas yapıcı protein karbonhidrat karışımı olan sporcu ürünleri de özellikle vücut geliştirmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir.
• Egzersiz yapmak iştahın açılmasına yardımcıdır aynı zamanda egzersiz yaparak kilo almak yağlanma olmadan kilo artışını sağlar.
• Sağlıklı kilo alma için tüm besin gruplarını içeren yiyecekler günlük beslenmede yer almalıdır.
Kilo aldırıcı şifalı bitkiler
Bitkiler kilo aldırmaz ama iştah açıcı etkileri nedeniyle bazı bitkiler kilo almaya yardımcıdır. Frenk kimyonu, kişniş, pelinotu, anason, kereviz tohumu ve kakule iştah açıcı bitkilere örnek olarak belirtilebilir.
Kilo aldırıcı vitaminler
Vitaminler tek başlarına kilo aldırıcı etkiye sahip olmamakla beraber b vitaminleri ve demir minerali iştah açıcı etkisiyle kilo almaya dolaylı olarak yardım edebilir.
Dr. önerisiyle kullanılan ve kilo almaya yardımcı olan bazı ilaç ve iğneler vardır. Yalnız bilinmesi gereken husus bunların hiçbirisi doğrudan kilo aldırmaz, kilo almak için günlük kalori miktarını yükseltmek gerekir. Vitamin ya da ilaç gibi şeyler gerekli kalori alındığı takdirde faydalı olur.
Kilo aldırıcı diyet programı herkesin kendi kişisel ihtiyacına göre hazırlanmalıdır.
Yemek sırasında ya da yemeklerden önce su içimeyin. Aksi takdirde bu çabuk doymaya neden olur.
Kısa zamanda kilo alma çabası yerine sabırlı ve yavaş bir şekilde kilo almayı tercih etmelisiniz.
Hızlı kilo almak için acele ve sabırsız şekilde başlayan kilo alma çabaları çoğu kez yarım kalır. Önemli olan 1 ayda kilo almak değil ideal kilonuza yavaşta olsa ulaşabilmek ve bu kiloyu korumaktır.
Kilo aldırıcı besinler;
Kalorisi yüksek besinlerin kalori miktarları ;
100 gr bal 315
100 gr üzüm pekmezi 290
100 gr kuru kayısı 300
100 gr hindistan cevizi 600
100 gr ceviz 650
100 gr şam fıstığı 595
100 gr fındık 635
100 gr badem 600
100 gr zeytin (siyah) 205
100 gr Koyun sütü 135
100 gr Yağlı inek sütü 60
100 gr makarna 365
100 gr Soya fasülyesi 400
100 gr Alabalık 170
100 gr kaşar peynir 400
100 gr krem peynir 345
100 gr beyaz peynir 240
100 gr Tahin helva 515
1dilim Tiramisu 400
100 gr İrmik helvası305
1 tane Şekerpare 140
mantı 340 kalori
1 yemek kaşığı zeytinyağı 125 kalori
1 yemek kaşığı Pekmez 50
1 yemek kaşığı Mayonez 145
1 yemek kaşığı tereyağı 110
Kilo aldırıcı meyveler arasında ilk akla geleni muzdur. 100 gramlık bir muz yaklaşık 80-100 kaloridir. Yüksek kalorili meyve sularına örnek olarak üzüm, elma, ananas suyu gösterilebilir. Kalorisi yüksek meyvelerden avokadonun 1 adeti 190 kalori civarındadır.
1 bardak Üzüm suyu 135 kalori
1 bardak Elma suyu 92 kalori
Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.
ben 18 yasindayim 65 kiloyum.kilo almak istiyorsaniz.moralinizi bozmayin
Merhaba bn 15 yasındayım 40 kiloyum dogalmı yoksa asırı azmı ?
merhaba ben 1.83 boyunda 70 kg.80 kg olmam gerekiyor bana yardımcı olurmuşunuz ?
12 yaşındayı 120 kiloyum boyum 1,55 iyi demi
Arkadaşlar yapılması gerekenler yukarıda belirtilmiş. Bunları yapıp buna rağmen kilo alamıyorsanız uzman bir doktora gidip test yaptırın.
1-Proherb Ginsengli Bitkisel Karışımlar: normal ginsegli karışımlarda kilo aldırır yalnız proherb takısı doğal üretim tekniğini ile yapılan urunlerde olur bu nedenle doğal kullanmak isterseniz Proherb Ginsengli Bitkisel Karışım alın yukarıda yazdığım gibi pek çok markanın var
2-Whey Protein Muz :Bildiğiniz gibi whey protein peynir altı suyundan elde edilen en saf ve en güçlü proteindir son tüm sporcular tarafından zaten yıllardır kullanılır şimdi ise kilo alma sorunu yaşayanlar tarafından çok sık kullanılmaktadır.Muzlu olan hem daha iyi kilo aldırır hemede çok daha lezzetlidir.
3-Arı Sütü Doz 1:Arı sütü karışımları herkesin bildiği doğal kilo aldırıcılardan doz 1 dememizin nedeni bu çocuklar için üretilene verilen addır bu nedenle çok daha doğal ve besin değeri yüksektir.Yetişkinlerde kullanılabilir bu uyarıyı yapmamızın nedeni bir de yetişkinler için olanı var doğal istiyorsanız onun yerine Arı Sütü Doz 1 alın her marka zaten 2 tip üretir
keçii boynuzu pekmezi yıyın bakın nasıl klıo alıyosunus :)))
ben 14 yasındayım ve 38 kiloyum sızce normalmıı ? 🙁
Derya sen ölmüşsün de ağlayanın yook kuzum 🙂
ya sizin kilolar cok iyi valla benim kinin yaninda ben 23 yasindayim 39 kiloyum ilac tedavisi gordum ne yaptiysam alamadim hic bi rahatsizligimda yok asil ben ne yapmaliyim
valla ben kendimden razıyım her halimizle şükretmemiz gerekiyor benim boy 1.77 kilo 70 inş iyi olur
yaşım 16 ama kilom 37 çok denedim ama kilo alamıyorum
3 a kayibim var heylik bebeyim var emziriyorum hem kilo
Arkdaşlar bayanlar için 18 yaş 45 kilo çok ideal.
Erkekler için ise 180 boya 70 kilo civarı ideal olarak hesaplanıyor 180e 65 kilo civarı normal denir 17-18 yaşlarda. benim yaş 18 55 kiloda takıldım 15 yaşımdan beri 3 senedir ne artar ne azalır 55de kaldı 65 kilo olmak için yaz boyu evde yatdım yedim içdim kas yapmayı denedim yok arkdaş olmadı mı olmuyor :S
yha arkadaşlar ypmayın 16 yaşında 45 kilo ne demej hepiniz normalsiniz
18 yaşımdayım cok fazla yemek yedigime göre hiç kilo alamıyorum aksi halde daha cok zayıflıyorum 45 kiloyum sizce normal mi?
16 yaşımdayım nerdeyse 17 olacam ama kilom 45 sizce normal mi?
15 yasındayım 1.93 boyum var 71 kıloyum ıdeal mıdır acaba yoksa kılo almalmıym ben bı 85 90 kılo olmayı dusunuyordum ama cevremdekıler kızdı sız neler dersenız ?
15yaşındayım boyum 1.80 kilom 56 sizce bu yaşıma uygun bir kilo birimimi
Ben 18 yasındayım Boy 1.86 Kilo 85 .. Normalmidir bu ? .D