Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir?

Magnezyum İçeren Besinler, Magnezyum Nedir? Magnezyum vücutta 300 den fazla metabolik işlev için gerekli olan bir mineraldir. Her hücrenin enerji üretiminde gereklidir. Enerji üretimini tetikleyen enzimler için magnezyum gerekir ve eksikliği kronik enerji eksikliği sonucunu doğurabilir.

Magnezyumun Görevleri

• Anti-stres etkisi vardır. Magnezyum mineralinin yetersizliği depresif proplemlere neden olabilir.

• Magnezyum minerali kalp ve damar sağlığı için önemlidir. Kan damarlarını açar, kan pıhtılaşmasını önler, kalp atış hızını iyileştirir.

• Böbrek taşları, kramplar, migren ve adet öncesi gerginlik gibi sorunlar içinde yararlıdır.

• Magnezyum yetersizliği sık rastlanılan bir sorundur. Gıdaların rafine olması ve işleme tabi tutulması magnezyum eksikliğine yol açan sebeblerden biridir. Kafein, alkol, çeşitli ilaçlar ve stres gibi faktörler de magnezyum eksikliğine yol açabilir.

• Magnezyum eksikliği kalp çarpıntıları, iştahsızlık, konsantrasyon eksikliği, kramp, anksiyete ve depresiflik gibi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir.
• Sigara ve alkol kullanlar, stresli kişiler, şeker hastaları, hamile ve emziren kadınların magnezyuma olan gereksinimleri artar.

Günlük Magnezyum İhtiyacı

14-18 yaşında (erkek): 410 miligram
14-18 yaşında (kız): 360 miligram
Yetişkin kadın: 310 miligram
Gebelik: 360-400 miligram
Emziren kadınlar: 320-360 miligram
Yetişkin erkekler: 400 miligram

Besin takviyesi olarak farklı magnezyum kaynakları vardır ve bunların vücutta emilebilirlikleri de farklılık gösterir. Magnezyum sitrat emilim açısından daha iyidir. İnorganik oksit biçimindeki magnezyum takviyelerinin emilimi daha zordur.

Magnezyum İçeren Besinler – Magnezyum Zengini Besinler

Fındık, badem, kabak çekirdeği, ceviz, yer fıstığı, çam fıstığı, susam, tam buğday ekmeği, yulaf kepeği, buğday kepeği, çavdar unu, mısır unu, sığır eti, ton balığı, kuru erik, kuru kayısı, kuru üzüm, avokado, kivi, muz, soya sütü, soya peyniri, ıspanak, fasulye, brokoli, bezelye, enginar, börülce ve şalgam magnezyum olan besinler arasındadır.

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

Yorum yapın

css.php