Kalp Yetmezliğine Ne İyi Gelir? Kalp Yetmezliğine İyi Gelen Şifalı Bitkiler. Alıç Bitkisi: Alıç formülasyonları Almanya’da reçeteli ilaç olarak kullanılmaktadır. Bu bitkiyle ilgili yapılan araştırmalar alıç özütünün ikinci derece kalp yetmezliği tedavisinde faydalı olabileceğini göstermektedir.
Alıç özütü kalp hastalıkları ve yüksek tansiyon tedavisinde en fazla kullanılan doğal ürünlerin başında gelir. İçerdiği flavonoid damar genişletici, tansiyon düzenleyici ve kalbin pompa gücünü artırıcı etki gösterir. Antioksidan özelliğiyle de koroner damarlarda plak oluşumuna bağlı zedelenmeyi azaltıcı etkide bulunur.
Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E komisyonuna göre tedavide yalnızca çiçekli alıç yaprağı kullanılmalıdır. Etkisi yetersiz olduğu için alıç meyvası veya çiçeksiz yaprağı tedavi amaçlı kullanılmamalıdır.
Kalp yetmezliğinde bitkisel tedavi yalnızca NYHA (New York Heart Association) belirtisiz (devre I) ve ağır bedensel yüklenme durumunda belirti gösteren (devre II) kalp yetmezliğinin tedavisi için uygundur.
Alıç çayı kalp-damar sağlığını korumak amacıyla kullanılabilir. Kalp yetmezliğinde ise sadece standardize hazır preparatlar etkili olur.
En az % 1,8 oranında vitexin içeren alıç özütleri tercih edilmelidir. Bitkisel ilaç olarak satılan birçok ürün yetersiz olduğu için güvenilirliği şüpheli ürünlerden uzak durulması gerekir.
Koenzim Q10: Vücudda üretilebilen fakat yaşlanmayla üretiminde önemli azalma olan CoQ10, antioksidan özelliğinin dışında kalp rahatsızlıkları, özellikle de kalp yetmezliği ve tansiyon sorunlarında önemli bir destektir.
Koenzim Q10 üzerine yapılan araştırmalar bu maddenin koroner kalp hastalıklarında kalp krizi riskini düşürebileceği, ritm bozukluklarını düzenleyebileceği ve kalp kasının fonksiyonlarını destekleyebileceğini göstermektedir.
Yüksek kolesterol tedavisi için kullanılan statinlerin yan etki olarak adale ağrılarına yol açtığı biliniyor. Statinler aynı zamanda CoQ10’un miktarını da azaltmaktadır. Yapılan klinik çalışmalardan elde edilen tespitlere göre statin kullananların beraberinde koenzim Q10 kullanılmaları kas ağrısı şikayetini azaltabilmektedir.
Koenzim Q10 besinlerde bulunmasına rağmen miktarı çok azdır. Kırmızı et, yumurta, badem, ceviz, susam tohumu, çilek, portakal ve sardunya, uskumru gibi balıklarda bulunur.
Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.
Her birini denemeli bitki farklı kişiler üzerinde farklı yararlı olabileceği unutulmamalı
Allah hepimize acil şifalar versin inşallah
2yaşında bir kızım var kalp yetmezliği var kalp sol kısmı hasarlı yani dilatekadriyamiyobeti kalp yetmezliği bunun için bir şey bitkisel karışım kullanabilirsiniz allah razı olsun
mısır carsısında bulabılırsın
Bende kalp yetmezliği var ve kalp damarlarımın birinde yüzde 30 daralma var. Acaba yukarıda bahsedilen çayı anlatıldığı şekilde nerede bulabilirim kullanan varmı faydası görülmüşmüdür nasıl kullanılır günde nekadar kullanılmalıdır tatlandırılmalımı Yardımcı olandanAllh razı olsun