Hemoroid İlaçları Bitkisel

Hemoroide Ne İyi Gelir? Bitkisel Hemoroid İlaçları Nelerdir? Hemoroid Nedir? Hemoroidler, anüs çevresindeki şişmiş kan damarlarıdır. Milyonların başını ağrıtan hemoroid, 50 yaş ve üzerindeki insanlarda, ve hamilelikte de sıkça rastlanır.

Hemoroidler dışarı fırlamış halde ya da içeride  bulunurlar. Genellikle rahatsız edici ve güçten düşürücü olsalar da hiçbir zaman yaşamı tehdit edici ya da daha kötü bir semptoma yol açıcı değillerdir.

Çoğu zaman, sağlıklı diyetler, tuvalette zorlanmaktan uzak durmak ve yaşam şekli değişiklikleriyle hemoroide engel olunabilir.

Hemoroit Tedavisi

Bitkilerden elde edilen bitkisel ilaçlarla, hastalıklar ve rahatsızlıklar iyileştirilebilir, şifa ve sağlık daimi olabilir.

At Kestanesi: Hemoroid sorunlarında kullanılan At kestanesi kronik venöz yetmezliğinde veya damarlardaki zayıf kan dolaşımı durumlarında faydalı olabileceği belirtilmektedir.

Damar esnekliğini arttıran bitkide aescin adlı kılcal damar kanamalarını engelleyen bir bitkisel enzim yer almaktadır. Geleneksel tedavide şişme, iltihaplanma vakalarında ve kan damarları duvarlarının güçlendirilmesinde kullanılmaktadır. Bitki kapsül şeklinde alınabildiği gibi haricen kompres şeklinde de kullanılabiliyor.

Güneşten korunarak kurutulmuş olgun tohumlarından hazırlanan standardize kuru ekstreler kullanılır.

Ham tohum, yaprak, çiçek ve dal kabuğu, esculin içerdiği için zehirlidir. Bu yüzden sadece tohumlardan üretilen güvenilir firmaların standardize hazır preparatları kullanılmalıdır.

Kan inceltici kullananlar veya kanama bozuklukları olan kişiler, karaciğer ya da böbrek rahatsızlığı olanlar, hamile ve emziren kadınlar ve de at kestanesine alerjisi olanların kullanamaması gerekir.

Biyoflavonoidler: Biyoflavonoidlerin iltihabı azaltmak yoluyla kan damarlarını stabilize edip kuvvetlendirdiği düşünülmektedir. Akut hemoroid krizinde anal rahatsızlığı, ağrıyı ve anal akıntıyı azalttığı tespit edilmiştir. Majör flavonoidler turunçgillerde, hesperidin, diosmin, oxerutin biçiminde bulunur.  Not: Göğüs kanseri nedeniyle tamoxifen kullananların, flavonoid tangeretin almaması gerektiği belirtilmektedir.

Dikenüzümü (amberbaris): Kan incelticidir, aynı zamanda hemoroidal ura iyi gelir. Dikenüzümünün emsalsiz özellikleri, sağlıklı barsak dengesi sağlamakta, normal bir karaciğer ve safra kesesi fonksiyonlarına sebep olmasında yatar.

Lifli Gıdalar: Lifli gıdaları almanın bir çok yolu vardır.Toz şeklinde olan Psilyum otu, iyi bir alternatiftir. Suyla içilen bir kaşık psilyum otundan sonra mutlaka bol su içilmelidir. Keten tohumu bir başka seçenektir. Hangi lifli besini alırsanız alın bol içilmesi gerekir yoksa kabızlık rahatsızlığı artırır.

Güvercinağacı (Hammamelis Viriniana): Doğal bir damar büzücü, kan durdurucudur. Şişi ve iltihabı indirir. Kanı durdurmada etkilidir.

Kasap süpürgesi (Ruscus Aculeatus):  Bitkisel hemoroid ilaçları arasında yer alır. Varislerde ve hemoroidde kullanılır. Kasap süpürgesinin damar büzücü özelliğinin, dolaşımsal sorunlardaki rahatsızlıklara iyi geldiği gözlemlenmiştir.

Bulantı ve hazımsızlığa yol açabilir. Hamile ve emziren kadınlar kullanmamalıdır. Tıbbi onay olmadan benign prostat hiperplazi ve yüksek tansiyon durumunda ve de MAO inhibitörleri ya da alfa bloker kullanan kişilerce alınmamalıdır.

İncir: Basur sorununakarşı  incir yenilebilir. Hemoroid tedavisinde, incir önemli bir yer tutar. Eğer kuruysa, geceden suya konur, ertesi gün suyuyla birlikte, aç karnına tüketilir.

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

Yorum yapın

css.php