Boyun Ağrısı Nasıl Geçer ve Boyun Ağrısına Ne İyi Gelir? Boyun ağrılarının tedavisi nedene göre değişir. Bazen ağrı kesici ilaçlar ve kas gevşeyiciler yeterli olur. Masaj ve diğer fizik tedavi uygulamaları iyi gelebilir. Bazen de cerrahi müdahele gerekebilir.
Ağrı Tedavisinde Kullanılan 2 Yöntem
Nöral Terapi: Fıtık ya da kireçlenme olarak bilinen proplemlerin temelinde kanlanma sorunu yatar.
Tüm omurgada olan kas spazmları ve vücudun yükünü taşımasına bağlı olarak meydana gelen mekanik bası omurganın kanlanmasını azaltıcı etki gösterir.
Bu olay vücudun kendi kendini yenileme ve iyileştirme potansiyelinin düşmesine neden olur. Nöral terapi uygulanmak suretiyle omurganın kanlanması arttılır ve iyileşme süreci hızlanır. Bu yüzden nöral terapi bütün bel, sırt ve boyun sorunlarında kullanılmaktadır.
Nöral terapi Procain adlı maddenin sorunlu bölgeye küçük iğnelerle enjekte edilmesiyle uygulanmaktadır. Procain tüm hücrelerin ve vücudun iletişimini gerçekleştiren otonom sinir sistemini anında etkileyerek, çalışması için uyarıyor. Ağrı sinir sisteminin çalışmasındaki bir sorundan kaynaklandığı için bu uygulama bel, boyun, baş ağrısı, migren gibi ağrıların giderilmesinde etkili oluyor.
Nöral terapi uygulaması herkese göre değişebilmekle birlikte genellikle 10 seans olmaktadır.
Akupunktur: Migren, baş ağrıları, boyun, bel fıtığı omuz ve diz ağrıları gibi ağrılı hastalıklarda kullanılan bir yöntemdir. Akupunktur tedavisi genellikle 15-20 seans olur ve her seans 20-45 dakika sürer.
Akupunkturun ağrı üzerinde etkisi vardır.
Ağrı kesici etkisi olan endorfin adlı maddeyi beyinden salgılatır.
Kas gevşetici etkisi olan GABA salgılanmasını uyarır.
Beyinden streoid adı verilen maddenin salgılanmasını uyarır. Bu madde ağrıya neden olabilen ödemi çözerek rahatlama sağlar.
Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.