Krill yağı, küçük, karides benzeri bir hayvandan elde edilen yağdır. Balık yağı gibi, kril yağı omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA yönünden zengindir. EPA ve DHA beynin, sinirlerin ve retinadaki önemli yapısal bileşenlerdir ve bunlar anti-inflamatuar hormon benzeri maddelerin öncüleridir. Ayrıca krill güçlü bir antioksidan olan astaksantin içerir. Antioksidanlar oksidasyonu engellerler ve vücut dokularındaki serbest radikallerin hastalığa sebep olabilecek oksidan etkisini nötralize edebilirler.
Soğuk Antartika denizlerinden elde edilen yüksek kalite krill yağı, diğer kirliliğe maruz kalmış denizlerden çıkarılmış balıkların yağlarından çok daha saftır. Kirli sulardan yakalanmış krillerin dioksin PCB ve cıva gibi ağır metal taşıma riski oldukça yüksektir. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’ne (UMMC) göre, kril yağı ve diğer omega-3 takviyeleri, kandaki trigliseritleri azaltmaya yardımcı olabilir. American Heart Association, kalp rahatsızlığı olan kişilerin günde 1 gram EPA ve DHA tüketmesini önermektedir. Krill’deki omega-3 yağ asitleri, fosfolipidlerle bağlantılıdır. Bu durum balık yağı ile karşılaştırıldığında daha iyi absorbe edilmesini sağlar.
Bazı omega-3 yağları sinir sistemi için, özellikle beyin için kritik önem taşır. DHA, nöroprotektinler adı verilen maddelere dönüştürülür. Alzheimer hastalığı, bu nöroprotektinlerin yetersizliği ile ilişkilidir. “Alternative Medicine Review”de 2007 yılında yayınlanan bir yazıya göre, kril yağı DHA ve EPA çeşitli beyin ve zihinsel bozuklukları azaltabilir. DHA, hücreleri, bu mutasyonların bir sonucu olarak ortaya çıkan bazı proteinlerin “yanlış katlanmasını” önleyerek beyin rahatsızlıklarına neden olabilen gen mutasyonlarına karşı korur.
Krill yağı, yüksek trigliseritleri seviyesini azaltabilir. Klinik bir deneyde, üç ay süresince günde 2-3 gram krill yağı takviyesi trigliserit düzeylerini azalttı. Günlük 1 ila 1.5 gramlık doz ise etkili olmadı. Ön klinik araştırmalar, romatoid artrit ve osteoartrit hastaları arasında, 30 gün boyunca 300 mg’lık özel bir krill yağı ürününün ağrıyı % 38 oranında ve sertlikte % 39 oranında azalttığını ve C-reaktif protein (CRP) düzeylerini plaseboyla karşılaştırıldığında önemli ölçüde azalttığını gösteriyor. CRP vücuttaki iltihaplanmanın bir ölçüsüdür. Klinik bir deneyde, C-reaktif protein (CRP) düzeyleri yüksek olan katılımcılara her sabah 300 mg’lık kril yağı veya plasebo verildi. Bir aydan sonra krill yağı kullananlar artrit şiddetinde belirgin azalma gördüler. Ağrı kesici ilaç kullanımı plasebo alanlara göre azaldı.
PMS ve semptomları krill yağı takviyesi ile azaltılmıştır. Montreal Üniversitesi’ndeki araştırmacılar kril yağının adet öncesi sendrom ve dismenore tedavisinin etkinliğini araştıran bir çalışma yaptı. Bu çalışmada, premenstrüel sendrom tanısı alan 70 katılımcıya, üç ay süresince krill yağı ya da balık yağı verildi. Krill yağı grubunda dismenore için kullanılan analjezik sayısının balık yağı grubundaki analjeziklerden daha düşük olduğu görüldü.Krill yağı, semptomları balık yağıdan daha iyi bir şekilde düşürdü.
Kan inceltilci ilaç kullananlar krill yağı takviyesi almadan önce doktoruyla görüşmelidir. Krill oil kanın pıhtılaşmasını yavaşlattığı için herhangi bir ameliyattan en az 2 hafta önce bırakılmalıdır. Deniz kabuğuna alerjisine olanların kullaması önerilmez.
Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.
Krill yağı ve koenzim içerikli en iyi ürün Krinol Q10 Premium’dur. Bir kere kullanan etkilerini gördükten sonra asla bırakamıyor. Müthiş zeka açıcı, yorgunluk giderici, hastalıklara karşı inanılmaz direnç sağlayan bir ürün.
İçeriğine bakarsanız;
Krill Yağı; 420 Mg
Koenzim Q10; 100 Mg
E Vitamini; 10 Mg
Resveratrol; 6 Mg
Likopen; 2 Mg
K2 Vitamini; 50 Mcg
Selenyum; 50 Mcg
D3 Vitamini; 25 Mcg
Etken Maddeler 1 kapsül
Krill Yağı 850 mg
Toplam Fosfolipit 476 mg
Omega 3 229,5 mg
EPA 127,5 mg
DHA 59,5 mg
Toplam kolin 59,5 mg
Astaksantin 72,25 mcg
Kaneka Ubikinol (Koenzim Q10) 100 mg
bir ürün buldum fiyatı 179 lira. içeriğini yukarıda paylaştım.
bu ürün sizce alınır mı ? astaksantin ve kolin için alın diye lanse etmişler
canan hanım acaba seçiminizi yaptınızmı? 1gr Krill yağının epa ve dha seviyeleri balık yağına oranla ciddi seviyede düşük , 5-10 kat absorbe edilme avantajı olması gerekiyo ama çalışmalar maksimum 2 kat absorbeden bahsediyo. Araştırmaya devem edicem bilgisi olan paylaşırsa sevinirim .
Krill Oil HDL’yi yükseltir, LDL’yi düşürür…Krill Oil ,Fish Oil’e kıyasla daha iyi emilir…Günde 1 gr Krill Oil almanız yeterli olacaktır…
Krill yağının kötü kollesterolu düşürücü etkisi var mı. .hdl ve ldl seviyelerinde etkili oluyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim
Ayrıca krill yağını içinde bulunan epa ve da sevilir omega 3 balik ağlarında bulunan seviyelerde çok düşük. Sizin yönlendirmeniz göre seçimimdi yapacagim
.