Diyabet Belirtileri. Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Aile tarihinde diyabet hastalığı olanlar, tip I diyabet hastalığı semptomlarına sahip olup olmadıkları konusunda, genellikle endişe taşırlar. Sizin de bu tip endişeleriniz var mı? Öyle ise, hastalığın semptomlarını dikkate almalısınız. Hastalığın semptomları, kişiye özel değişiklikler gösterir, ama dikkat edilecek belli temel durumlar da vardır. Eğer endişe taşıyorsanız, aşağıdaki diyabet I semptomlarına göz atmalısınız:
• Sık sık ve aşırı idrara çıkma
• Aşırı ve doyurulamayan susama
• Aşırı yorgunluk duygusu
• Görmede bulanıklık
• Hızlı iyileşme konusunda yetersizlik
Diyabetik Semptomların Sebepleri
Diyabetik semptomlar, beden yüksek kan şekeri düzeyi deneyimlemeye başladığında baş gösterir. Kan şekeriniz yükseldiğinde, bedeniniz sorunu gidermeye çalışır. Yükselen şekeri, ya kanla sulandırarak indirmeye çalışır ya da, böbrekler yoluyla. Eğer kan şekeri düzeyiniz yükselirse, bedeniniz düşürmek için zor bir zaman geçirecektir. Kan şekeri arttıkça görme bulanıklığı yaşarsınız.
Tip II Diyabet Hastalığı Neden Olur?
Bu konuyla ilgili, halen spesifik bir bilgi yoktur. Buna rağmen, bir çok faktör de vardır. Eğer aile tarihinizde bu hastalık varsa, yüksek risk altındasınız demektir. Bir çok başka sebep yüzünden, tip II hastalığın semptomlarını taşıyabilirsiniz. Pankreas kanserinden musdarip bir çok hasta, yan etki olarak diyabet hastalığına yakalanmıştır. Obezite ve hareketsizliğin, tip II diyabet hastalığına davet çıkardığı bir çok kişi tarafından bilinmektedir. Hastalığın yapılanmasında fazla yağlar önemli rol oynarlar.
Tedavi Çeşitleri Nelerdir?
Tip I diyabet hastalığının tedavileri içinde en fazla bilineni insülin kullanımıdır. Tabii bununla birlikte bir çok başka ilaç ve doktor önerisiyle doğalürünlerde de kullanılabilir Eğer doğru bir şekilde ayarlanmaz ise, insülin, kan şekerinin fazlaca düşmesine neden olabilir. Ama bitkisel takviyelerle kan şekerinizi doğal yollarla dengelediğinizden risk taşımazlar. Yeni bir terapiye başlamadan önce, mutlaka doktorunuza danışmalısınız, bitkisel terapiler ile ilgili araştırma yapmayı da ihmal etmemelisiniz.
Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.
bende günde 10 lt yakın su içiyorum en kısa zamanda kontrole gidicem iyice panikletti beni
merhabalar bende aşırı vede çok aşırı susama ağız kuruluğu var 4 bazen 5 litreye kadar su içiyorum ve yinede ağzım kuruyor…sürekli bitkinlik hissi var….bende şeker olma riski varmı acaba?
ailemizde olmadığı halde büyük ablamda çıktı bence herkes risk altında bu yüzden her sene komtrollerinizi yaptırmakta fayda vardır